Cuprins Curs Babysitter

In primul rand cursul de babysitter se imparte in  teorie si practica. Partea teoretica se imparte in doua module mari: unul se axeaza pe partea fiziologica, boli si prim ajutor si va fi sustinut de doamna doctor pediatru Ludmila Cebotari, iar al doilea modul pe partea de dezvoltare psihica, comunicare si relatii si va fi sustinut de doamna psiholog Andreea Cioban.

Iata ce contine cursul de bone organizat de Coparentis:

  1. LEGISLATIE SI DREPTURILE COPILULUI
  2. ELEMENTE DE ANATOMIE

Cuprinde notiuni de anatomie si dezvoltare fizica a copilului. Cu cat ii cunoastem mai bine pe copii, cu atat suntem mai pregatiti sa le fim alaturi si sa le raspundem nevoilor in dezvoltarea lor.

  1. ETAPE DE DEZVOLTARE ALE COPILULUI

Desi stim ca fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare, exista totusi cateva criterii generale despre etapele de dezvoltare ale copilului pe plan intelectual, social, motric etc. Este important ca cei din jurul copilului sa stie prin ce etapa trece un copil in primul rand pentru a avea asteptari realiste si pentru a se putea adapta nevoilor varstei lui.

  1. ALIMENTATIA COPILULUI

Incepand de la alimentatia naturala, alimentatia cu biberonul, diversificare, autodiversificare si pana la alimentatia copiilor mari, vom invata cum si ce ar fi potrivit din punct de vedere nutritiv, pentru o buna dezvoltare a copiilor.

  1. IGIENA SI MASURI DE SIGURANTA

O persoana care ingrijeste copii trebuie sa fie atenta la igiena si masurile de siguranta, in primul rand pentru a preveni eventualele accidente, imbolnaviri sau situatii neplacute.

  1. INGRIJIREA ZILNICA

Acesta este un capitol important, deoarece este un mini ghid a rutinei zilnice/saptamanale ale unui copil.

  1. BOLILE COPILARIEI. MASURI DE PRIM AJUTOR

Persoanele care au grija de copii trebuie sa fie pregatite in caz de boala, sa stie sa detecteze si sa ia masurile potrivite atunci cand se imbolnavesc copiii sau se intampla accidente.

  1. RELATIA CU FAMILIA COPILULUI

Meseria de bona implica si relationarea cu adultii din jurul copilului caruia ii este babysitter, in special cu parintii. O buna relatie cu familia copilului este un factor care cantareste extrem de mult in acesata meserie, de aceea la cursul de bone organizat de Coparentis se pune accent si pe aceste aspecte.

  1. JOCUL, COMUNICAREA SI DISCIPLINA

Unul dintre cele mai importante capitole are cursului de bone se refera la partea de educatie si relationare cu copilul fie prin joc, cuvinte sau gesturi. Copiii pot pune in dificultate si cei mai intelepti si dedicati parinti, de aceea este nevoie sa stim cum sa facem fata crizelor de furie, cum sa abordam copii pentru a fi cooperanti, ce fel de jocuri ne putem juca in functie de varste.

  1. ACTIVITATEA DE BABYSITTER

In acest capitol vom vorbi despre ce implica pe larg activitatea de bona, modalitati de gasire a unui loc de munca si de angajare ca si bona.

Cursuri babysitter Coparentis