Circle of Security

Programul de educatie parentala Circle of Security a fost elaborat in urma multor cercetari si  experiente cu generatii de parinti si copii de catre Kent Hoffman, Glen Cooper si Bert Powell, trei psihologi clinicieni recunoscuti la nivel international.
Rezultatele de mare succes ale acestui program parental Cercul Sigurantei, ne indeamna sa ii ajutam si sprijinim pe parinti si copii in stabilirea unor relatii securizante de atasamant.
Cercul sigurantei  este foarte diferit de alte cursuri de parenting , atat ca structura cat si  ca informatie, in special prin empatia acordata parintilor in aceasta “meserie”. Practic ofera parintilor suportul pentru intelegera propriilor dificultati si ii ajuta sa creasca nivelul de constientizare al nevoilor copiilor lor si sa isi ajusteze raspunsurile oferite acestora.

In urma cursului Circle of Security parintii vor avea o alta abordare asupra unor aspecte precum:

Nevoile copiilor cu indicii false si indicii adevarate

Sa le fie alaturi in descoperire si explorare

Sa se bucure alaturi de ei

Sa stie ca nu trebuie sa fie parinti perfecti ci doar suficienti de buni

Sa fie mai mari, mai puternici, mai intelepti si blanzi cu copiii lor

Sa stie ca o relatie rupta poate fi reparata

Dar..si sa inteleaga mai bine propria relatie cu proprii parinti, soti si prieteni

Cursul Cercul Sigurantei se desfasoara pe parcursul a 8 intalnire de cate 1,5- 2 ore, alaturi de psihologul Andreea Cioban si  adreseaza in egala masura mamicilor si taticilor, viitorilor parinti, parintilor adoptivi, bunicilor, asistentii maternali, educatoarelor si ingrijitoarelor din crese si gradinite, si tuturor celor care au un rol semnificativ in cresterea si ingrijirea copiilor.

Curs Circle of Security