Activitati cu castane pentru copii in fiecare zi

    Adunatul castanelor din parc

Luati o punga sau o galetuta si adunati impreuna cu copilul, castane, ghinde, nuci, frunze

    Margele din castane

Gauriti fiecare castana (noi am folosit o surubelinta subtire) si dat-i copilului sa introduca in gaura un snur (noi am folosit de plastic, se gasesc la papetarii). Puteti sa le asezati in functie de marimi sau puteti alterna cu ghinde : o ginda, o casta, o ghinda, o castana….lasati-l pe copil sa spuna ce urmeaza. Apoi vine partea si mai frumoasa : coloratul castanelor! Acest pas il puteti face chiar si inainte de a gauri castanele. Colorati castanele cu vopsea speciala pentru copii, ptueti pune chiar si sclipici.

    Omida din Castane

Selectati aproximativ 7 castane, gauriti-le si introduceti o sarma plusata colorata de la un capat la altul. Tot din sarma plusata taiati bucatele pentru picioarele omizii si dupa ce ati facut guauri mici, introduceti piciorusele si antenutele de la cap. In cazul in care nu avei ochii pentru lipit, ii puteti desena, la fel si gurita. Desemenea omida poate fi colorata/pictata dupa preferinte.

    Ariciul de toamna

Lasati-l pe copil sa aleaga cea mai mare castana, apoi  faceti multe gauri, dati-i copilului sa introduca „acele” ariciului. Daca nu aveti ochii cumparati , iiputeti desena sau decupa dintr-o hartie, la fel si gurita. In poza de mai jos am facut un peisaj de toamna: dintr-o nuca am facut ciupercute, iar intr-o cutie am pus frunze, iarba, matase de porumb

    Paianjenul prietenos

Se ia o castna mica pentru cap si una mare pentru corp, se atasaza una de cealalta cu un chibrit, apoi se  gaureste pe lateral castana mare: 3 gauri pe o parte si 3 pe alta parte, iar in acele gauri se pune sarma plusata in loc de picioare. Pentru ochii si gura fie polositi din comert, fie decupati din hartie si lipiti, fie le desenati cu carioci.

activitati-copii

Curs de formare bona