Activitati cu apa pentru copii in fiecare zi

    Apa calda – Apa rece

Luati doua boluri si puneti intr-unul apa rece, iar in celalalt apa calda/calduta. Lasati copilul sa bage manuta pe rand in boluri si spuneti-i ce fel de apa simte, apoi cereti sa alaeaga apa calda, respectiv apa rece. Daca copilul este mai mare, experimentati ce se intampla atunci cand amestecati apele.

    La pescuit cu strecuratoarea

Puneti intr-un lighean, bol mare sau cada apa si diverse obiecte sau jucarii de baie, apoi dat-i o strecuratoare cu care sa le pescuiasca si un alt bol in care sa puna „captura”.

    Transfer cu buretele

Dati copilului un bol cu apa,  un bol gol si un burete. Incurajati-l sa mute apa cu buretele dintr-un bol in altul.

    Umplem sticlele cu/fara palnie

Deasupra unui lighean sau in cada dat-i copilului o sticla goala, o cana si o palnie. Lasati-l sa umple sticla, sa o goleasca, sa umple cana etc

    Apa colorata

Aveti nevoie de colorant alimentar din magazin, cateva sticle cu apa (in functie de cate culori aveti); picurati colorant in apa. Apoi combinati apa colorata pentru a rezulta alte culori. Le puteti aranaja in functie de gradul de umplere sau dupa culorile curcubeului.

    Obiecte care se scufuna/plutesc

Intr-un vas mai mare puneti apa, apoi alegeti obiecte din casa care se pot scufunda sau pluti la suprafata apei: pietre, nuci, linguri, castane, obiecte din plastic etc

    Balta si aruncat cu pietre

Nu e nevoie de instructiuni pentru balacit in balta si aruncat cu pietre in apa. Nu ii feriti pe copii de aceasta placere (hainele se spala, ba mai mult copiii cresc si nu le mai sunt bune)

activitati-copii

Curs de formare bona